Dit heeft u nodig:
Een keukenmachine of een handmixer
Een mengkom
Een digitale keukenweegschaal
Schone theedoeken
Eventueel verpakking voor overgebleven mixen of teveel aan baksels
Schaaltjes, een kwast, pannenlikkers, lepels, gelkleurstoffen( cursus gebak)
Wilt zelf een groep samenstellen op een eigen locatie? Dat kan.
U betaalt dan het uurtarief van 25 euro per uur, per persoon, bij een groep van minimaal 4 personen.
De voorrijkosten zijn €0.35 per gereden km heen en terug.
U krijgt dan de lijst van ingrediënten die u moet aanschaffen.
1 op 1 priveles in uw eigen omgeving.
Cursus fiadu ( cocos en traditionele fiadu)
Deze cursus duurt ongeveer 3 uren.
Het tarief is €55 per uur
De voorrijkosten zijn €0.35 per gereden km heen en terug.
U krijgt dan de lijst van ingrediënten die u moet aanschaffen
Privecursus fiadu eksi kuku keksi pruimencake en ananas up side down in 1 keer
Privecursus fiadu eksi kuku keksi pruimencake en ananas up side down in 1 keer
Kosten van deze uitgebreide cursus ongeveer €250
U leert op 1 dag:
Fiadu traditioneel of u kiest de cocos variant
2 varianten van de eiercake nl ingris boru en keksi
Pruimencake met noten en eventueel rum
Ananas up side down
U ontvangt een lijst van de ingrediënten die u moet aanschaffen.
Duur van deze lesdag maximaal 4 uren.
Voorrijkosten €0.35 per gereden km heen en terug
Kosten voor deze cursus ongeveer €110, de aanbetaling is €60
Duur van de les ongeveer 2 uren
Voorrijkosten €0.35 per gereden km heen en terug.
U bent sneller klaar als u 2 tulbandvormen heeft. Anders duurt uw cursus langer dan 2 uren.
Indien uw les langer duurt dan 2 uren zal dit worden verrekend.
U ontvangt een lijst van ingrediënten.
● cursusdatum in overleg
Bij deze cursus leert u de bolo manteka
Vervolgens maken we de cadhupete
Hietna leert u de cake tremperen, vullen, netjes afsmeren en decoreren
Duur ongeveer 3 uren
€55 per uur Voorrijkosten zijn €0.35 per gereden km heen en terug
U ontvangt een lijst van benodigdheden
Duur van de les ongeveer 2 uren €110
Voorrijkosten €0.35 per gereden km heen en terug
Bij deze cursus leert u de biscuitcake maken op ambachtelijke wijze
Daarna maken we de botercreme en fondantbloesems
Het vullen en afsmeren van de taart
Vervolgens leert u 3 van de meest gebruikte spuittechnieken
De diverse gereedschappen kunt u lenen tijdens de les
Deze cursus duurt ongeveer 2 uren €110
Leer in 2 uren de ingrisboru en keksi bakken
Voorrijkosten €0.35 per gereden km heen en terug
De meest gevreesde koeken, omdat mensen vaak aangeven dat het soms maar niet lukt
Leer bij deze les, in alle openheid de kneepjes en bak voortaan succesvol uw eigen eierkoeken.
U ontvangt een lijst van benodigdheden
Een cursus van de 2 bekendste koeken uit de Surinaamse keuken.
De cursus is 1 op 1
Alle ruimte om al uw vragen mbt de fiadu en eksikuku te beantwoorden.
Duur van de cursus kan al in 2.5 uur als u de koek half om half maakt in 1 bakvorm
Dus bij deze snelheid €137.50
Geef graag vooraf door welke type oven u heeft.
Zorg graag vooraf voor een opgeruimde keuken.
De voorrijkosten €0.35 per gereden km heen en terug
Extra uur boeken? €55
Duur van deze cursus ongeveer 3 uren (€165)
Extra uur bijboeken €55
De voorrijkosten zijn €0.35 per gereden km heen en terug
Het restant van van de betaling voldoet u gepast en contant op de lesdag
Roomhoorns met gele room
Vleesbroodjes (u kiest zelf als rund of kip gebruikt)
Visbroodjes
Soesjes met kipsalade
U ontvangt een lijst van de benodigdheden
Cursus Surinaamse bollen deel 2
Cursus Surinaamse bollen deel 2
De voorrijkosten zijn €0.35 per gereden km heen en terug
Deze les duurt 4 uren Het uurtarief is €55
De aanbetaling is €75 het restant van de cursuskosten betaald u gepast en contant op de lesdag
Bij deze cursus leert u 5 soorten bollen:
De Berlinerbollen gevuld met
cocos/jam
De 8-bol die helaas nooit meer gebakken wordt in Suriname
De fiadu en Cocosbol
De traditionele ringbol met suikerglazuur
U een lijst van de benodigdheden
Kosten €55 per uur U doet een aanbetaling van €50 Het resterend deel betaald u op de cursusdag.
Duur van de cursus ongeveer 3 uren.
Reiskosten €0.35 per gereden km heen en terug.
Leer de authentieke smaak van de Surinaamse pom en pastei maken.
Hoe herken je een goede structuur pomtayer?
Als de massa een glad geheel vormt en niet te geel gekleurd is heeft u meestal een goede pomtayer. Vaak wordt het product gemixed met banaan.
U leert de tayer op smaak te brengen. Daarna bereid u de kipdelen met de bijbehorende saus volgens grootmoeders recept
Leer smeuïge deeg maken voor de pastei en een smakelijke inhoud met alle authentieke ingrediënten.