Cake Hug Essence recepten
Fiadu zonder ei
Wat heb je nodig?
Een ingevette bakvorm van 20 bij 30 cm
Een deegverdeler of pizzames
een kwast
een keukenweegschaal
een deegroller
750 gram zelfrijzend meel
150 gram suiker
5 eetlepels appelmoes
100 ml ananassap
200 ml amandelmelk
200 gram roomboter of veganboter
14 gram droge gist
1 dopje Cake Hug vanille essence
1 dopje Cake Hug amandel essence
200 gram rozijnen 1 dag vooraf koken in 200 ml water met 1 eetlepel kaneel en 100 gram suiker.
50 gram sukade
4 ananasschijven in stukjes
Bigarreaux voor de decoratie ( kersjes)
50 gram amandelschaafsel
Voor het uitrollen en insmeren van het deeg heb je extra nodig
150 gram suiker gemixt met 4 volle eetlepels kaneel
200 gram boter
150 meel om steeds de werkplek te bestuiven ( wees zuinig)
Voor het besprenkelen verwarm je 200 ml water met 1 eetlepel kaneel, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels boter, een dopje Cake Hug amandel of vanille essence of een mix van beide
De oven voorverwarmen op 150 graden Celsius
Werkwijze
Maak de melk lauwwarm ( 30 graden) Als u het te warm maakt zal uw deeg niet rijzen en wordt de fiadu niet zacht!!!
Los de gist op in de melk, doe er een tl suiker bij dan gaat het sneller
Smelt de boter half
Doe de suiker, essences, meel, half gesmolten boter en gist melkoplossing in een mengkom
Meng de ingredienten op de laagste stand van de keukenmachine of handmixer gedurende minimaal 7 minuten max 10 minuten.
Laat het deeg zeker een uur rijzen.
Extra nodig
Het deeg voelt iets plakkeriger aan dan die van het recept met eieren maar dit is juist ok. Doe niet teveel meel op de werktafel om het deeg uit te rollen
Rol het deeg uit, smeer deze in met de boter en strooi kaneelsuiker over de oppervlakte
Verdeel het deeg in stroken van 5 a 6 cm
Regel de rozijnen in het midden vouw het deeg dicht tot het eruit ziet als een rol
Verdeel deze rol in stukjes van 3 cm lang
Regel de stukjes naast elkaar met de open zijde aan de bovenkant.
Plak ze niet te strak naast elkaar omdat het deeg nog verder zal rijzen.
Als de bakvorm gevuld is snij dan de ananas in stukjes en steek deze tussen de rolletjes
Verspreid ook de sukade en snij de bigarreaux in 2 en decoreer de fiadu
Besprenkel de fiadu door overal een eetlepel van de "kaneelsiroop " te besprenkelen
Dus elk plekje 1 eetlepel vocht
Bak de fiadu 20 minuten, besprenkel het weer en bak het nu 15 minuten
Nu weer besprenkelen en dan 20 minuten bakken
Verwijder de fiadu uit de oven en besprenkel het nog een keer
Smeer de fiadu af met boter en laat het 10 minuten rusten
Besprenkel het nu eventueel met bruine rum bijvoorbeeld Borgoe of St James rum
Strooi nu de sprinkels ( muisjes) en amandelschaafsel voor een mooi effect.
Njang switi!!!!!
Appeltaart
Recept van het deeg voor een bakvorm van 23 cm:
500 gram zelfrijzend meel
300 gram gezouten roomboter
5 EL ijskoud water
120 gram basterdsuiker
1 TL bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
Vulling:
5 zure appels in kleine stukjes gesneden zonder schil
2 EL rozijnen
2 EL custardpoeder
2 EL kaneelpoeder
1 EL basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
Stap 1
Toer de boter, op medium snelheid met het water gedurende 6 minuten.
Stap 2
Kluts de eieren apart met de vanillesuiker en basterdsuiker
Stap 3
Doe nu alles bij elkaar in de mixer met de bakpoeder en meel en mix het geheel gedurende 10 tot 12 minuten op de laagste stand van de mixer met een deeghaak.
Stap 4
Laat het deeg een nacht rusten in de koeling.
Stap 5
Meng alle ingredienten van de vulling samen
Stap 6
Vet de bakvorm in met bakspray of boter
Stap 6
Bestuif uw werkplek met meel en rol het deeg uit
Stap 7
Bekleed de bodem en randen met een deel van het deeg en doe daarna de vulling in de bakvorm
Snij het overgebleven deeg in reepjes en plaats deze horizontaal en verticaal over de vulling met een spatie van 1,5 cm tussen de repen
Stap 7
Maak een mix van 1 ei en een scheutje melk en bestrijk het deeg hiermee.
Stap 8
Bak de taart gaar in 40 minuten bij een temperatuur van 160 graden Celsius
Smeer de bovenzijde in met een geel gekleurde jam voor een glans
Vegan loempiavellen
500 gram tarwebloem ( 10 stuks)
4 eetlepels Cake Hug Eggreplacer
2 eetlepels maizena
een snufje zout
350 ml water
5 eetlepels zonnebloemolie
Meng eerst de droge ingrediënten samen en voeg hierna het water en de olie toe.
Bak de loempiavellen in een pan met weinig olie.
De hoeveelheden zijn steeds voor taarten van 8 inch
Chocolade ganache ( zonder slagroom)
200 gram dark chocolate
150 ml vollemelk
3 eetlepels ongezouten roomboter
Breek de chocolade in kleine stukjes
Breng de melk aan de kook, doof het vuur en roer nu de roomboter door de melk.
Giet de hete melk met de opgeloste boter over de chocolade stukjes en roer het geheel door tot een egale ganache verkregen is.
Amandel creme
2 dopjes Cake Hug amandel essence
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.
Mokka creme
3 dopjes cake hug mokkaessence
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.
Vegan Caramelcake
Gebruik een garde om de ingrediënten te mixen bij elkaar
Een bakvorm van 9 inch invetten met boter of bakspray en bestuiven met meel
400 gram zelfrijzend meel
450 ml amandelmelk of cocosmelk
250 gram suiker
150 ml gesmolten roomboter of grasboter
2 dopjes Cake Hug Caramel essence
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels Cake Hug Eggreplacer
Werkwijze
Mix de suiker, meel en vanillesuiker samen
Voeg nu de melk, gesmolten boter of olie toe
Voeg ook de overige ingrediënten toe en roer het door tot een glad geheel
Bak de cake gaar in 45- 50 minuten bij een oventemperatuur van 150- 160 graden Celcius of 325 graden Fahrenheit
Chocoladecreme
een reep pure chocola van 150 gram
150 ml slagroom
2 dopjes Cake Hug chocolade essence
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Breek de chocolade reep in kleine stukjes
Kook de slagroom op. Roer de stukjes chocolade door de slagroom
Klop de afgekoelde gesmolten chocola door de creme
Ponchecrema creme
2 dopjes Cake Hug rum essence
2 dopjes lCake Hug ponche crema essence
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
2 dopjes witte rum of wodka
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.
Champagne creme
3 dopjes Cake Hug champagne essence
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
2 dopjes witte rum of wodka
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.
Pistachecreme
3 dopjes Cake Hug pistache essence
2 druppels mintgroene gel kleurstof
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
2 dopjes witte rum of wodka
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.
Pina Colada creme
3 dopjes Cake Hug pina colada essence
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
2 dopjes witte rum of wodka
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.
Baileycreme
3 dopjes Cake Hug bailey essence
200 gram roomboter ( halfkoud)
200 gram margarine ( kamertemperatuur)
een snufje zout
2 dopjes witte rum of wodka
300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar
150 ml gecondenseerde melk
Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.
Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.