Cake Hug Essence recepten

Fiadu zonder ei

Wat heb je nodig?

Een ingevette bakvorm van 20 bij 30 cm

Een deegverdeler of pizzames

een kwast

een keukenweegschaal

een deegroller

750 gram zelfrijzend meel

150 gram suiker

5 eetlepels appelmoes

100 ml ananassap

200 ml amandelmelk

200 gram roomboter of veganboter

14 gram droge gist

1 dopje Cake Hug vanille essence

1 dopje Cake Hug amandel essence

200 gram rozijnen 1 dag vooraf koken in 200 ml water met 1 eetlepel kaneel en 100 gram suiker.

50 gram sukade

4 ananasschijven in stukjes

Bigarreaux voor de decoratie ( kersjes)

50 gram amandelschaafsel

Voor het uitrollen en insmeren van het deeg heb je extra nodig

150 gram suiker gemixt met 4 volle eetlepels kaneel

200 gram boter

150 meel om steeds de werkplek te bestuiven ( wees zuinig)

Voor het besprenkelen verwarm je 200 ml water met 1 eetlepel kaneel, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels boter, een dopje Cake Hug amandel of vanille essence of een mix van beide

De oven voorverwarmen op 150 graden Celsius

Werkwijze

Maak de melk lauwwarm ( 30 graden) Als u het te warm maakt zal uw deeg niet rijzen en wordt de fiadu niet zacht!!!

Los de gist op in de melk, doe er een tl suiker bij dan gaat het sneller

Smelt de boter half

Doe de suiker, essences, meel, half gesmolten boter en gist melkoplossing in een mengkom

Meng de ingredienten op de laagste stand van de keukenmachine of handmixer gedurende minimaal 7 minuten max 10 minuten.

Laat het deeg zeker een uur rijzen.

Extra nodig 

Het deeg voelt iets plakkeriger aan dan die van het recept met eieren maar dit is juist ok. Doe niet teveel meel op de werktafel om het deeg uit te rollen

Rol het deeg uit, smeer deze in met de boter en strooi kaneelsuiker over de oppervlakte

Verdeel het deeg in stroken van 5 a 6 cm 

Regel de rozijnen in het midden vouw het deeg dicht tot het eruit ziet als een rol

Verdeel deze rol in stukjes van 3 cm lang

Regel de stukjes naast elkaar met de open zijde aan de bovenkant.

Plak ze niet te strak naast elkaar omdat het deeg nog verder zal rijzen.

Als de bakvorm gevuld is snij dan de ananas in stukjes en steek deze tussen de rolletjes

Verspreid ook de sukade en snij de bigarreaux in 2 en decoreer de fiadu

Besprenkel de fiadu door overal een eetlepel van de "kaneelsiroop " te besprenkelen

Dus elk plekje 1 eetlepel vocht

Bak de fiadu 20 minuten, besprenkel het weer en bak het nu 15 minuten

Nu weer besprenkelen en dan 20 minuten bakken

Verwijder de fiadu uit de oven en besprenkel het nog een keer

Smeer de fiadu af met boter en laat het 10 minuten rusten

Besprenkel het nu eventueel met bruine rum bijvoorbeeld Borgoe of St James rum

Strooi nu de sprinkels ( muisjes) en amandelschaafsel voor een mooi effect.

Njang switi!!!!!

Appeltaart 

Recept van het deeg voor een bakvorm van 23 cm:

500 gram zelfrijzend meel

300 gram gezouten roomboter

5 EL ijskoud water

120 gram basterdsuiker

1 TL bakpoeder

2 zakjes vanillesuiker

2 eieren

Vulling:

5 zure appels in kleine stukjes gesneden zonder schil

2 EL rozijnen

2 EL custardpoeder

2 EL kaneelpoeder

1 EL basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

 

Stap 1

Toer de boter, op medium snelheid met het water gedurende 6 minuten.

Stap 2

Kluts de eieren apart met de vanillesuiker en basterdsuiker

Stap 3

Doe nu alles bij elkaar in de mixer met de bakpoeder en meel en mix het geheel gedurende 10 tot 12 minuten op de laagste stand van de mixer met een deeghaak.

Stap 4

Laat het deeg een nacht rusten in de koeling.

Stap 5

Meng alle ingredienten van de vulling samen

Stap 6

Vet de bakvorm in met bakspray of boter

Stap 6

Bestuif uw werkplek met meel en rol het deeg uit

Stap 7

Bekleed de bodem en randen met een deel van het deeg en doe daarna de vulling in de bakvorm

Snij het overgebleven deeg in reepjes en plaats deze horizontaal en verticaal over de vulling met een spatie van 1,5 cm tussen de repen

Stap 7

Maak een mix van 1 ei en een scheutje melk en bestrijk het deeg hiermee.

Stap 8

Bak de taart gaar in 40 minuten bij een temperatuur van 160 graden Celsius

Smeer de bovenzijde in met een geel gekleurde jam voor een glans

 

 

 

Vegan loempiavellen

500 gram tarwebloem ( 10 stuks)

4 eetlepels Cake Hug Eggreplacer

2 eetlepels maizena

een snufje zout

350 ml water

5 eetlepels zonnebloemolie

Meng eerst de droge ingrediënten samen en voeg hierna het water en de olie toe.

Bak de loempiavellen in een pan met weinig olie.

 

De hoeveelheden zijn steeds voor taarten van 8 inch

Chocolade ganache ( zonder slagroom)

200 gram dark chocolate

150 ml vollemelk

3 eetlepels ongezouten roomboter

Breek de chocolade in kleine stukjes

Breng de melk aan de kook, doof het vuur en roer nu de roomboter door de melk.

Giet de hete melk met de opgeloste boter over de chocolade stukjes en roer het geheel door tot een egale ganache verkregen is.

 

 

Amandel creme 

2 dopjes Cake Hug amandel essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Mokka creme

3 dopjes cake hug mokkaessence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Vegan Caramelcake

Gebruik een garde om de ingrediënten te mixen bij elkaar

Een bakvorm van 9 inch invetten met boter of bakspray en bestuiven met meel

400 gram zelfrijzend meel

450 ml amandelmelk of cocosmelk

250 gram suiker

150 ml gesmolten roomboter of grasboter

2 dopjes Cake Hug Caramel essence

1 zakje vanillesuiker

3 eetlepels Cake Hug Eggreplacer

Werkwijze

Mix de suiker, meel en vanillesuiker samen

Voeg nu de melk, gesmolten boter of olie toe

Voeg ook de overige ingrediënten toe en roer het door tot een glad geheel

Bak de cake gaar in 45- 50 minuten bij een oventemperatuur van 150- 160 graden Celcius of 325 graden Fahrenheit

 

Chocoladecreme

een reep pure chocola van 150 gram

150 ml slagroom

2 dopjes Cake Hug chocolade essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Breek de chocolade reep in kleine stukjes

Kook de slagroom op. Roer de stukjes chocolade door de slagroom

Klop de afgekoelde gesmolten chocola door de creme

 

Ponchecrema creme

2 dopjes Cake Hug rum essence

2 dopjes lCake Hug ponche crema essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Champagne creme

3 dopjes Cake Hug champagne essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Pistachecreme

3 dopjes Cake Hug pistache essence

2 druppels mintgroene gel kleurstof

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Pina Colada creme

3 dopjes Cake Hug pina colada essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.

 

Baileycreme

3 dopjes Cake Hug bailey essence

200 gram roomboter ( halfkoud)

200 gram margarine ( kamertemperatuur)

een snufje zout

2 dopjes witte rum of wodka

300 gram suikerbakkerspoeder of icingsugar

150 ml gecondenseerde melk

Doe alle ingredienten in een mengkom, en mix alles samen gedurende 10 minuten op de hoogste stand van de mixer.

Als u de botercreme nog luchtiger wenst dan doet u voorzichtig wat gecondenseerde melk bij.