Workshop schema:

IVM VAKANTIE GESLOTEN TM 12 NOVEMBER 

Inschrijven kan door de betaling vooraf te voldoen.

Vanuit Nederland voldoet u de betaling via internetbankieren of via een tikkie.

Na de ontvangst van uw betaling wordt u toegevoegd aan een speciale Facebookgroep om deel te kunnen nemen via facebook live.

De opnames kunt u, ongelimiteerd bekijken via de speciale Facebook groepen 

 

 

Let op de meeste cursussen bestaan uit 2 of meer lessen

U wordt toegevoegd  via uw facebook account die u doorgeeft  Deze kunt u niet wijzigen na de toegang en ontvangst van de recepten.

Voor deelname vanuit Suriname kunt u appen naar 005978730400.

Overmaken in Suriname is ook mogelijk.

U wordt dan middels een videocall begeleid terwijl u werkt aan uw product.

Vooraf kiest u de cursus en u krijgt een lijst van benodigdheden

Kosten per 60 minuten €35

Een datum en tijdstip wordt vooraf besproken.

Bij de fiaducursus wordt de tijd van het rijzen van het deeg NIET in rekening gebracht.

 

 

Aanbieding

Aanbieding pakket 6 cursussen €20

€ 20,00
Aanbieding

Aanbieding pakket 6 cursussen €20

€ 20,00

Geef na de betaling uw fbnaam door en de 6 cursussen die u wenst te volgen

Swiss merengue mokka en vanilletaart

Wat leert u:

Kies de optie geen verzendkosten 

De swiss merengue is de meest luchtige variant botercreme die er is

U leert gelijk 2 smaken en u kunt hierna eindeloos varieren

ook leert u de cake bakken die het beste past bij deze luchtige creme

het is net zo luchtig als slagroom

Kosten voor deelname € 6.50

Ananas up side down cake en rumpruimen cake met noten

Kies de optie geen verzendkosten 

Wat leert u:

Deze cursus is geschikt voor de absolute beginner

U leert welke bakproducten met hun kwaliteiten geschikt zijn om mee te werken

Nooit meer de fout in met het bakken van luchtige cake

een goede basis voor andere varianten

Kosten voor deelname € 6.50

Salades : witte aardappelsalade met kip, pastasalade, groentensalade, sea salad, kruidenboter

beschuitnestjes, knoflookbroodjes

Kies de optie geen verzendkosten 

Een leuke start ivm de komende kerstperiode

Wat leert u:

De do's voor volle romige en niet vettig bereide salades

Gelijk een basis voor andere salade varianten

De traditionele salades van het Caraibisch gebied

broodjes bakken enz

Kosten voor deelname € 6.50

Bailey en Ponchecrema vlaai

Hollands gebak gemaakt tot een Caribbean fusion

Kies de optie geen verzendkosten 

Wat leert u

u gaat zelf likeur leren maken ponche creme en bailey

de bodem voor de 2 vlaaien

de vullingen voor beide vlaaien

slagroom opkloppen

Kosten voor deelname €6.50

Saoto Loempia en Risolles

Kies de optie geen verzendkosten 

Wat leert u:

Volgens de originele Javaanse recepten leert u koken

U maakt een stevige bouillon voor de saoto

u leert de loempia en risollesvellen bakken

u maakt de vulling voor de loempia en risolles

Kosten voor deelname € 6.50

Baileytaart en ponchecremataart met eigen gemaakte bailey likeur en ponche crema likeur

Wat leert u:

2 luchtige basiscakes bakken

u leert luchtige baileybotercreme en ponche crema creme opkloppen

verder maakt u met een aantal basis ingredienten zelf likeur

de taarten wordt gevuld afgesmeerd en gedecoreerd

Kosten voor deelname €6.50

 

 

Pan di hamon ( brood gevuld met ham ) en kerstbrood ( hetzelfde recept is gelijk voor paasbrood en feestbrood)

Wat leert u:

pan di hamon is een Zuid Amerikaanse specialiteit die tijdens de kerst veel gebakken wordt

het is gevuld met ham pruimen olijven bbq saus en nog meer heerlijke kruiden

kerstbrood volgens Surinaams recept dus met rozijnen, krenten, sukade en rumsiroop

Kosten voor deelname € 6.50

Mokka en Slagroomtaart

Wat leert:

de belangrijke regels voor het succesvol opkloppen van slagroom

ingredienten kennis

het basisbakken van de cakes

veel tips om succesvol te starten

Kosten voor deelname € 6.50

Roti ( gevuld met aardappel en gevuld met gele erwten) Bara Aardappelchutney

Wat leert:

U leert de vullingen klaarmaken voor de roti

U leert de kneedtechnieken om een zachte roti te bakken

U maakt baradeeg met de juiste ingrediënten

U leert de bara vormen en frituren

U maakt aardappelchutney

Kosten voor deelname € 6.50

 

 

Pom, kippenvleespastei en vispastei

Wat leert u

de kip braden en een basis jus bereiden met de juiste kruiden en verse toevoegingen

een lekkere roomboter deeg voor beide pasteisoorten op basis van koud water en ijs

de vullingen voor de kip en vispastei

We maken 3 formaten van 8 inch u hoeft dus niet teveel in te kopen

Kosten voor deelname € 6.50

Flantaart: een cakebodem met daarom heen de flan

In 2 varianten ( pistache en ananas up side down)

Wat leert u

u leert de cakes bakken voor de taarten

flan in de smaken pistache en ananas

flantaart , ananas up side down methode

likeur voor beide flantaarten

het afbakken volgens de au bain marie methode

Kosten voor deelname € 6.50

 

Javaanse bami/ bami sambal/ Javaanse kip/ pejeh op traditionele wijze bereid met pinda's en droge garnalen

Wat leert u:

Marleen zal de geheimen delen van de traditionele recepten die ze meekreeg van haar grootmoeder

geen commerciele hap maar de echte smaken melange van vroeger

deze cursus is prima geschikt voor de starter maar ook voor de professionele cateraar

Kosten voor deelname €6.50

Caribbean macarons en brigadeiros ( caribbean truffles)

Wat leert u:

een makkelijk recept om succesvol macaronschelpen te bakken 

diverse aparte vullingen zoals cashew, pistache, pinacolada

en ook verschillende smaken caribbean taste truffels

Kosten voor deelname €6.50

Pizzabuns, omeletrollen en quiche sranang

Wat leert u:

In plaats van cinnabun nu een hartige versie rijk gevuld met vlees, tomatensaus enz

u leert dus deeg maken voor deze pizzabuns en de quiche

verder leert u lekkere salade maken en een wrap die we vullen met de salade

Kosten voor deelname € 6.50

 

Basis bakken full coloured marmercake en biscuit

Wat leert u:

deze cursus is geschikt voor de starter maar ook voor gevorderden die een lekkere luchtige cake willen maken onder andere ook te gebruiken als basis voor taarten.

u leert het welke ingredienten geschikt zijn en waarom bijvoorbeeld niet alle meelsoorten werken

meer tips en tricks

en de luchtige biscuit die vaak als basis gebruikt wordt voor de slagroomtaarten

Kosten voor deelname € 6.50

Fiorinabolo luxe taart met rijke vullingen

Wat leert u:

Dit is een van de meest luxe taartsoorten bedacht door Roberta Pinas

een combinatie van een luchtige vanillecake Amarettolikeur Amarettocreme Rumpruimen vulling

en gecarmeliseerde cashewnoten

Dat alles in 1 hap en 1 les!

Kosten voor deelname € 6.50

Ijstaart met merengue

Wat leert u:

u bakt eerst de cake die bij deze ijstaart hoort

u krijgt te zien hoe u de cake moet vullen met ijs

u leert de merengue maken en deze carameliseren met een brander of in de oven

Kosten voor deelname € 6.50

Tijdens deze cursus leert u op typisch Surinaamse wijze de 

Tjauw Min

Ho Foen 

Mi Hoen

Met eenvoudige ingredienten de authentieke smaak terugbrengen in de gerechten precies zoals het hoort.

U zult genieten van de eenvoud waar dit mee gebeurd.

Ook krijgt u de recepten van krokante buikspek, geroosterde kip en charsiu

Rolgebak di burracho ( ook wel de dronkemans taart genoemd van Curacao)

Wat leert u:

We bakken de cakebasis voor het creeren van een rol

we maken zelf de likeursoorten

luchtige creme

en verschillende smaken pudding waaronder de smaak pistache om de rol mee te vullen

Kosten voor deelname €6.50

Blackcake ( trowkuku) maizena roomtaart en broodtaart

Wat leert u:

De combinatie van de juiste vruchten voor de blackcake

een keuze van 6 dranksoorten combineren

de ouderwetse maizena roomtaart een vergeten fosting toetje 

en hieraan mag niet ontbreken een lekkere broodtaart

Kosten voor deelname € 6.50

Antilliaanse pasteitjes en empana

Wat leert u:

Even een andere manier en stijl als de Surinaamse pastei

Mogelijke met veschillende soorten vulling

U leert deeg maken van patentbloem en van maismeel

Kosten voor deelname € 6.50

Petit fours ( eenpersoons gebakjes)

Wat leert u:

U leert meerdere smaken cake bakken

Schelpjes maken

Victoriabeslag ( krokante amandelschaafsel)

Pudding ( vanille en pistache)

Diverse smaken creme

Decoratietechnieken

Kosten voor deelname € 6.50

Tiramisu en Cheesecake

Wat leert u:

we maken de tiramisu zonder ei

u maakt zelf amarettolikeur

de vulling en topping voor de tiramisu

Cheesecake bake en no bake varianten

Kosten voor deelname € 6.50

 

6 X Surinaamse koekjes in 1 keer

Schuimpjes/ Pindakoekjes/ Maizenakoekjes/ Cocosbiesjes/ Kaaskoekjes/ Cocosmacronen

Wat leert u:

U leert de juiste ingrediënten combineren

productkennis

we werken met diverse middelen om de koekjes bros te bakken

au bain marie systeem

Kosten voor deelname € 6.50

Berlinerbollen Roomhoorns en Vleesbroodjes

Wat leert u:

De originele Surinaamse recepten

We maken guavejam ( of fruit naar eigen keus)

gestoofde cocos voor het vullen van de berlinerbol

De pittige vulling voor de vleesbroodjes

u leert deeg maken voor de roomhoorns

het wikkelen van het deeg om de pinnen

Gele room

Kosten voor deelname € 6.50

Deze cursus is nu online beschikbaar 

Red Velvet cheesecake met lemon frosting

Wat leert u:

U bakt eerst een red velvetcake

vervolgens maken we een stevige creamcheese frosting in de smaak lemon

de taart wordt gevuld en gedecoreerd

Kosten voor deelname € 6.50

Deze cursus is nu online beschikbaar

Raffaello schuimgebak
- merengue met amandelstukken
- geroosterde Cocos met eiwit
- cocos chiffoncake
- slagroom
- witte chocolade ganache
- en leer zelf raffaellobonbons maken tijdens deze uitgebreide cursus
Let op de cursus bestaat uit 4 delen.
U kunt elk gewenst moment inloggen en kijken
Kosten €6.50

Bolo tres leche

Wat leert u

u bakt eerst een cake op basis van eiwitten

u leert slagroom opkloppen

bij deze taart combineren we melksoorten en een eigen recept likeur

de taart wordt afgesmeerd en gedecoreerd

Kosten voor deelname € 6.50

Fruitcocktail likeurtaart met pudding en likeur

Wat leert u:

Tijdens het eerste gedeelte van de les bakken we de cakes voor de taart in diverse smaken

u maakt verschillende smaken likeur en verschillende smaken pudding

De buitenzijde wordt voorzien van rumcreme

Kosten voor deelname € 6.50

Receptiehapjes deel 1

Wat leert u

Soesjes, Aardappelsalade, kipsalade, garnalen/ krabsalade en tonijnsalade

Kosten voor deelname € 6.50

Deze cursus is nu online beschikbaar 

Pindasambal Sambal en Goedangan

Wat leert u

U leert op traditionele wijze pindasambal maken

U leert de pinda's en overige ingrediënten bewerken

U leert ook Kokossambal bereiden

Kosten voor deelname € 6.50

Online cursus Dark chococake met Choco Swiss en ganache

Wat leert u

de opname bestaat uit 3 delen

in deel 1 bakken we eerst de cake en leert u de technieken om een mudcake te maken

u krijgt uitleg van de combineren ingrediënten zoals vetstoffen, pure chocola, de juiste cacao, meelsoort

In deel 2 keert u een choco Swiss merengue maken om de taart mee te vullen en af te smeren

Ook leert u darkchoco ganache maken om de taart vanaf de bovenzijde te vullen en te drippen

In deel 3 wordt de taart gedecoreerd

Kosten voor deelname €6.50

Fiadu traditioneel en cocosfiadu

Wat leert u

U leert de juiste basis deeg maken voor de fiadu

Met de juiste ingrediënten bij elkaar

Nieuw is de cocosfiadu, ook leert u fiadumuffins maken

de techniek van het besprenkelen van de koeken

Kosten voor deelname € 6.50

 

Caramel rolgebak met cashewpete vulling

Wat leert u

eerst bakt u een rolbiscuit die u als basis kunt gebruiken voor andere smaken rolgebak

we maken caramelcreme

de fijngemalen cashewnoten worden gecarameliseerd met gecondenseerde melk

witte chocolade drip ganache

Kosten voor deelname € 6.50

 

Redvelvet rolgebak met creamcheese

Wat leert u

Een smeuige variant van rolgebak in de smaak red velvet

we maken de creamcheese frosting voor het vullen van de taart en afsmeren

Kosten voor deelname € 6.50

Dawettaart  en dawet macarons

Wat leert u:

We bakken een dawetcake met eiwitten,

u maakt een echte dawethpudding en ook een roze cocosvulling

U leert ook Cocos swiss merengue 

U maakt de daweth macaronschelpen en deze kunnen worden gevuld met cocos, pudding of cocoscreme ( of een combi van 2)

Verder maken we een cocos Swiss merengue creme voor de buitenzijde

Kosten voor deelname € 6.50

Online cursus Piña Colada taart
Wat leert u:
- een luchtige botercake bakken op basis van eiwitten
- Piña Colada pudding maken
- Piña Colada likeur maken
- Cocos en Ananas confijten
- Piña Colada Swiss Merengue
- Krokante cocosschaafsel om de zijkant van de taart te decoreren
- het afsmeren en decoreren van taart
Kosten voor deelname €6.50

 

Krioro kitchen deel 2

Amandel orgeade

Pinda soep met tomtom 

Djarpesi moksi alesi met rijst/ bulgur 

Wat leert u:

De bewerking van amandelorgeade volgend het traditionele recept en tips voor een moderne twist

U leert eerst een basisbouillon die gebruikelijk is bij bijna  alle Surinaamse soepsoorten om de Pinda soep te koken

De ingrediënten voor het bereiden van de vulling van de moksi alesi met 2 mogelijkheden, rijst en bulgur

U leert ook de inmaak van groenten op azijn 

Tussendoor hoort u ook diverse tips van onze grootmoeders

Kosten voor deelname €6.50

Deze cursus is nu online beschikbaar

Bolo di cashewpete Antilliaanse cashewnotentaart

Wat leert u

De pondscake die bij deze taart hoort met alle do's en dont's

Het carameliseren van de gemalen noten tot een cashewpete beslag

Tremperen, decoreren en versieren

Een ware delicatesse deze trots van het Caraïbisch gebied

Kosten voor deelname €6.50

 

Tijgersoezen en eclairs

Wat leert u

U leert een luxere variant maken van de bekende soes

Eclairs bakken en vullen

de juiste ingrediënten baktijden en temperatuur

vullen met witte chocolade mousse en pistache creamcheese slagroom mix

Mirrorglaze 

Kosten voor deelname €6.50

Deze cursus is nu online beschikbaar

Javaanse kaascake 

Wat leert u

De opname bestaat uit 2 delen

U leert de luchtige chiffoncake net ietsjes anders als de ingrisboru

We maken een creamcheese crème om de cake des gewenst te kunnen vullen en afsmeren.

Dit geeft net een lekkerdere smaak aan deze traditionele specialiteit.

En als laatst wordt de taart voorzien van geraspte kaas en decoratie 

Kosten voor deelname €6.50

Online cursus

Surinaamse broodjes met 13 soorten beleg

Tafelzuur/ Zoute lemmetje/ Pittige knoflooksaus/ Papaya hotsauce/ Picalilly hotsauce

Wat leert u:

Cocos hagelslag/ Kerrie kip/Kerrie ei/ Char siu/ Fa chong/ Zoutvlees/ Leversambal/ Ketchap kip/ Chap soi garnalen/ Kousenband garnalen/ Pom met kip/ Bokking/ Visballetjes

De bekendste Surinaamse belegsoorten in 1 cursus.

Kosten voor deelname €6.50