Workshop schema:
IVM VAKANTIE GESLOTEN TM 12 NOVEMBER
Inschrijven kan door de betaling vooraf te voldoen.
Vanuit Nederland voldoet u de betaling via internetbankieren of via een tikkie.
Na de ontvangst van uw betaling wordt u toegevoegd aan een speciale Facebookgroep om deel te kunnen nemen via facebook live.
De opnames kunt u, ongelimiteerd bekijken via de speciale Facebook groepen
Let op de meeste cursussen bestaan uit 2 of meer lessen
U wordt toegevoegd via uw facebook account die u doorgeeft Deze kunt u niet wijzigen na de toegang en ontvangst van de recepten.
Voor deelname vanuit Suriname kunt u appen naar 005978730400.
Overmaken in Suriname is ook mogelijk.
Online coaching dmv videocall
Online coaching dmv videocall
U wordt dan middels een videocall begeleid terwijl u werkt aan uw product.
Vooraf kiest u de cursus en u krijgt een lijst van benodigdheden
Kosten per 60 minuten €35
Een datum en tijdstip wordt vooraf besproken.
Bij de fiaducursus wordt de tijd van het rijzen van het deeg NIET in rekening gebracht.
Geef na de betaling uw fbnaam door en de 6 cursussen die u wenst te volgen
Swiss merengue mokka en vanilletaart
Wat leert u:
Kies de optie geen verzendkosten
De swiss merengue is de meest luchtige variant botercreme die er is
U leert gelijk 2 smaken en u kunt hierna eindeloos varieren
ook leert u de cake bakken die het beste past bij deze luchtige creme
het is net zo luchtig als slagroom
Kosten voor deelname € 6.50
Ananas up side down cake en rumpruimen cake met noten
Kies de optie geen verzendkosten
Wat leert u:
Deze cursus is geschikt voor de absolute beginner
U leert welke bakproducten met hun kwaliteiten geschikt zijn om mee te werken
Nooit meer de fout in met het bakken van luchtige cake
een goede basis voor andere varianten
Kosten voor deelname € 6.50
Salades : witte aardappelsalade met kip, pastasalade, groentensalade, sea salad, kruidenboter
beschuitnestjes, knoflookbroodjes
Kies de optie geen verzendkosten
Een leuke start ivm de komende kerstperiode
Wat leert u:
De do's voor volle romige en niet vettig bereide salades
Gelijk een basis voor andere salade varianten
De traditionele salades van het Caraibisch gebied
broodjes bakken enz
Kosten voor deelname € 6.50
Bailey en Ponchecrema vlaai
Hollands gebak gemaakt tot een Caribbean fusion
Kies de optie geen verzendkosten
Wat leert u
u gaat zelf likeur leren maken ponche creme en bailey
de bodem voor de 2 vlaaien
de vullingen voor beide vlaaien
slagroom opkloppen
Kosten voor deelname €6.50
Saoto Loempia en Risolles
Kies de optie geen verzendkosten
Wat leert u:
Volgens de originele Javaanse recepten leert u koken
U maakt een stevige bouillon voor de saoto
u leert de loempia en risollesvellen bakken
u maakt de vulling voor de loempia en risolles
Kosten voor deelname € 6.50
Baileytaart en ponchecremataart met eigen gemaakte bailey likeur en ponche crema likeur
Wat leert u:
2 luchtige basiscakes bakken
u leert luchtige baileybotercreme en ponche crema creme opkloppen
verder maakt u met een aantal basis ingredienten zelf likeur
de taarten wordt gevuld afgesmeerd en gedecoreerd
Kosten voor deelname €6.50
Pan di hamon ( brood gevuld met ham ) en kerstbrood ( hetzelfde recept is gelijk voor paasbrood en feestbrood)
Wat leert u:
pan di hamon is een Zuid Amerikaanse specialiteit die tijdens de kerst veel gebakken wordt
het is gevuld met ham pruimen olijven bbq saus en nog meer heerlijke kruiden
kerstbrood volgens Surinaams recept dus met rozijnen, krenten, sukade en rumsiroop
Kosten voor deelname € 6.50
Mokka en Slagroomtaart
Wat leert:
de belangrijke regels voor het succesvol opkloppen van slagroom
ingredienten kennis
het basisbakken van de cakes
veel tips om succesvol te starten
Kosten voor deelname € 6.50
Roti ( gevuld met aardappel en gevuld met gele erwten) Bara Aardappelchutney
Wat leert:
U leert de vullingen klaarmaken voor de roti
U leert de kneedtechnieken om een zachte roti te bakken
U maakt baradeeg met de juiste ingrediënten
U leert de bara vormen en frituren
U maakt aardappelchutney
Kosten voor deelname € 6.50
Pom, kippenvleespastei en vispastei
Wat leert u
de kip braden en een basis jus bereiden met de juiste kruiden en verse toevoegingen
een lekkere roomboter deeg voor beide pasteisoorten op basis van koud water en ijs
de vullingen voor de kip en vispastei
We maken 3 formaten van 8 inch u hoeft dus niet teveel in te kopen
Kosten voor deelname € 6.50
Flantaart: een cakebodem met daarom heen de flan
In 2 varianten ( pistache en ananas up side down)
Wat leert u
u leert de cakes bakken voor de taarten
flan in de smaken pistache en ananas
flantaart , ananas up side down methode
likeur voor beide flantaarten
het afbakken volgens de au bain marie methode
Kosten voor deelname € 6.50
Javaanse bami/ bami sambal/ Javaanse kip/ pejeh op traditionele wijze bereid met pinda's en droge garnalen
Wat leert u:
Marleen zal de geheimen delen van de traditionele recepten die ze meekreeg van haar grootmoeder
geen commerciele hap maar de echte smaken melange van vroeger
deze cursus is prima geschikt voor de starter maar ook voor de professionele cateraar
Kosten voor deelname €6.50
Caribbean macarons en brigadeiros ( caribbean truffles)
Wat leert u:
een makkelijk recept om succesvol macaronschelpen te bakken
diverse aparte vullingen zoals cashew, pistache, pinacolada
en ook verschillende smaken caribbean taste truffels
Kosten voor deelname €6.50
Pizzabuns, omeletrollen en quiche sranang
Wat leert u:
In plaats van cinnabun nu een hartige versie rijk gevuld met vlees, tomatensaus enz
u leert dus deeg maken voor deze pizzabuns en de quiche
verder leert u lekkere salade maken en een wrap die we vullen met de salade
Kosten voor deelname € 6.50
Basis bakken full coloured marmercake en biscuit
Wat leert u:
deze cursus is geschikt voor de starter maar ook voor gevorderden die een lekkere luchtige cake willen maken onder andere ook te gebruiken als basis voor taarten.
u leert het welke ingredienten geschikt zijn en waarom bijvoorbeeld niet alle meelsoorten werken
meer tips en tricks
en de luchtige biscuit die vaak als basis gebruikt wordt voor de slagroomtaarten
Kosten voor deelname € 6.50
Fiorinabolo luxe taart met rijke vullingen
Wat leert u:
Dit is een van de meest luxe taartsoorten bedacht door Roberta Pinas
een combinatie van een luchtige vanillecake Amarettolikeur Amarettocreme Rumpruimen vulling
en gecarmeliseerde cashewnoten
Dat alles in 1 hap en 1 les!
Kosten voor deelname € 6.50
Ijstaart met merengue
Wat leert u:
u bakt eerst de cake die bij deze ijstaart hoort
u krijgt te zien hoe u de cake moet vullen met ijs
u leert de merengue maken en deze carameliseren met een brander of in de oven
Kosten voor deelname € 6.50
Tijdens deze cursus leert u op typisch Surinaamse wijze de
Tjauw Min
Ho Foen
Mi Hoen
Met eenvoudige ingredienten de authentieke smaak terugbrengen in de gerechten precies zoals het hoort.
U zult genieten van de eenvoud waar dit mee gebeurd.
Ook krijgt u de recepten van krokante buikspek, geroosterde kip en charsiu
Rolgebak di burracho ( ook wel de dronkemans taart genoemd van Curacao)
Wat leert u:
We bakken de cakebasis voor het creeren van een rol
we maken zelf de likeursoorten
luchtige creme
en verschillende smaken pudding waaronder de smaak pistache om de rol mee te vullen
Kosten voor deelname €6.50
Blackcake ( trowkuku) maizena roomtaart en broodtaart
Wat leert u:
De combinatie van de juiste vruchten voor de blackcake
een keuze van 6 dranksoorten combineren
de ouderwetse maizena roomtaart een vergeten fosting toetje
en hieraan mag niet ontbreken een lekkere broodtaart
Kosten voor deelname € 6.50
Antilliaanse pasteitjes en empana
Wat leert u:
Even een andere manier en stijl als de Surinaamse pastei
Mogelijke met veschillende soorten vulling
U leert deeg maken van patentbloem en van maismeel
Kosten voor deelname € 6.50
Petit fours ( eenpersoons gebakjes)
Wat leert u:
U leert meerdere smaken cake bakken
Schelpjes maken
Victoriabeslag ( krokante amandelschaafsel)
Pudding ( vanille en pistache)
Diverse smaken creme
Decoratietechnieken
Kosten voor deelname € 6.50
Tiramisu en Cheesecake
Wat leert u:
we maken de tiramisu zonder ei
u maakt zelf amarettolikeur
de vulling en topping voor de tiramisu
Cheesecake bake en no bake varianten
Kosten voor deelname € 6.50
6 X Surinaamse koekjes in 1 keer
Schuimpjes/ Pindakoekjes/ Maizenakoekjes/ Cocosbiesjes/ Kaaskoekjes/ Cocosmacronen
Wat leert u:
U leert de juiste ingrediënten combineren
productkennis
we werken met diverse middelen om de koekjes bros te bakken
au bain marie systeem
Kosten voor deelname € 6.50
Berlinerbollen Roomhoorns en Vleesbroodjes
Wat leert u:
De originele Surinaamse recepten
We maken guavejam ( of fruit naar eigen keus)
gestoofde cocos voor het vullen van de berlinerbol
De pittige vulling voor de vleesbroodjes
u leert deeg maken voor de roomhoorns
het wikkelen van het deeg om de pinnen
Gele room
Kosten voor deelname € 6.50
Deze cursus is nu online beschikbaar
Red Velvet cheesecake met lemon frosting
Wat leert u:
U bakt eerst een red velvetcake
vervolgens maken we een stevige creamcheese frosting in de smaak lemon
de taart wordt gevuld en gedecoreerd
Kosten voor deelname € 6.50
Online cursus raffaellotaart
Online cursus raffaellotaart
Deze cursus is nu online beschikbaar
Raffaello schuimgebak
- merengue met amandelstukken
- geroosterde Cocos met eiwit
- cocos chiffoncake
- slagroom
- witte chocolade ganache
- en leer zelf raffaellobonbons maken tijdens deze uitgebreide cursus
Let op de cursus bestaat uit 4 delen.
U kunt elk gewenst moment inloggen en kijken
Kosten €6.50
Bolo tres leche
Wat leert u
u bakt eerst een cake op basis van eiwitten
u leert slagroom opkloppen
bij deze taart combineren we melksoorten en een eigen recept likeur
de taart wordt afgesmeerd en gedecoreerd
Kosten voor deelname € 6.50
Fruitcocktail likeurtaart met pudding en likeur
Wat leert u:
Tijdens het eerste gedeelte van de les bakken we de cakes voor de taart in diverse smaken
u maakt verschillende smaken likeur en verschillende smaken pudding
De buitenzijde wordt voorzien van rumcreme
Kosten voor deelname € 6.50
Receptiehapjes deel 1
Wat leert u
Soesjes, Aardappelsalade, kipsalade, garnalen/ krabsalade en tonijnsalade
Kosten voor deelname € 6.50
Deze cursus is nu online beschikbaar
Pindasambal Sambal en Goedangan
Wat leert u
U leert op traditionele wijze pindasambal maken
U leert de pinda's en overige ingrediënten bewerken
U leert ook Kokossambal bereiden
Kosten voor deelname € 6.50
Online cursus Dark chococake met Choco Swiss en ganache
Wat leert u
de opname bestaat uit 3 delen
in deel 1 bakken we eerst de cake en leert u de technieken om een mudcake te maken
u krijgt uitleg van de combineren ingrediënten zoals vetstoffen, pure chocola, de juiste cacao, meelsoort
In deel 2 keert u een choco Swiss merengue maken om de taart mee te vullen en af te smeren
Ook leert u darkchoco ganache maken om de taart vanaf de bovenzijde te vullen en te drippen
In deel 3 wordt de taart gedecoreerd
Kosten voor deelname €6.50
Fiadu traditioneel en cocosfiadu
Wat leert u
U leert de juiste basis deeg maken voor de fiadu
Met de juiste ingrediënten bij elkaar
Nieuw is de cocosfiadu, ook leert u fiadumuffins maken
de techniek van het besprenkelen van de koeken
Kosten voor deelname € 6.50
Caramel rolgebak met cashewpete vulling
Wat leert u
eerst bakt u een rolbiscuit die u als basis kunt gebruiken voor andere smaken rolgebak
we maken caramelcreme
de fijngemalen cashewnoten worden gecarameliseerd met gecondenseerde melk
witte chocolade drip ganache
Kosten voor deelname € 6.50
Redvelvet rolgebak met creamcheese
Wat leert u
Een smeuige variant van rolgebak in de smaak red velvet
we maken de creamcheese frosting voor het vullen van de taart en afsmeren
Kosten voor deelname € 6.50
Dawettaart en dawet macarons
Wat leert u:
We bakken een dawetcake met eiwitten,
u maakt een echte dawethpudding en ook een roze cocosvulling
U leert ook Cocos swiss merengue
U maakt de daweth macaronschelpen en deze kunnen worden gevuld met cocos, pudding of cocoscreme ( of een combi van 2)
Verder maken we een cocos Swiss merengue creme voor de buitenzijde
Kosten voor deelname € 6.50
Online cursus Piña Colada taart
Wat leert u:
- een luchtige botercake bakken op basis van eiwitten
- Piña Colada pudding maken
- Piña Colada likeur maken
- Cocos en Ananas confijten
- Piña Colada Swiss Merengue
- Krokante cocosschaafsel om de zijkant van de taart te decoreren
- het afsmeren en decoreren van taart
Kosten voor deelname €6.50
Krioro kitchen deel 2
Amandel orgeade
Pinda soep met tomtom
Djarpesi moksi alesi met rijst/ bulgur
Wat leert u:
De bewerking van amandelorgeade volgend het traditionele recept en tips voor een moderne twist
U leert eerst een basisbouillon die gebruikelijk is bij bijna alle Surinaamse soepsoorten om de Pinda soep te koken
De ingrediënten voor het bereiden van de vulling van de moksi alesi met 2 mogelijkheden, rijst en bulgur
U leert ook de inmaak van groenten op azijn
Tussendoor hoort u ook diverse tips van onze grootmoeders
Kosten voor deelname €6.50
Deze cursus is nu online beschikbaar
Bolo di cashewpete Antilliaanse cashewnotentaart
Wat leert u
De pondscake die bij deze taart hoort met alle do's en dont's
Het carameliseren van de gemalen noten tot een cashewpete beslag
Tremperen, decoreren en versieren
Een ware delicatesse deze trots van het Caraïbisch gebied
Kosten voor deelname €6.50
Tijgersoezen en eclairs
Wat leert u
U leert een luxere variant maken van de bekende soes
Eclairs bakken en vullen
de juiste ingrediënten baktijden en temperatuur
vullen met witte chocolade mousse en pistache creamcheese slagroom mix
Mirrorglaze
Kosten voor deelname €6.50
Deze cursus is nu online beschikbaar
Javaanse kaascake
Wat leert u
De opname bestaat uit 2 delen
U leert de luchtige chiffoncake net ietsjes anders als de ingrisboru
We maken een creamcheese crème om de cake des gewenst te kunnen vullen en afsmeren.
Dit geeft net een lekkerdere smaak aan deze traditionele specialiteit.
En als laatst wordt de taart voorzien van geraspte kaas en decoratie
Kosten voor deelname €6.50
Online cursus
Surinaamse broodjes met 13 soorten beleg
Tafelzuur/ Zoute lemmetje/ Pittige knoflooksaus/ Papaya hotsauce/ Picalilly hotsauce
Wat leert u:
Cocos hagelslag/ Kerrie kip/Kerrie ei/ Char siu/ Fa chong/ Zoutvlees/ Leversambal/ Ketchap kip/ Chap soi garnalen/ Kousenband garnalen/ Pom met kip/ Bokking/ Visballetjes
De bekendste Surinaamse belegsoorten in 1 cursus.
Kosten voor deelname €6.50